Yozgat 1 Şubesi

DUYURU - TEŞEKKÜR

YOZGAT'TA YETKİDE 9. YIL
4688 sayılı "Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu"nda yer aldığı şekilde her yıl Mayıs ayında yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları kapsamında Yozgat İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve Bozok Üniversitesi'nde sendika üye sayıları tespit çalışmaları tamamlanmış, Yozgat'ta Eğitim Hizmet Kolu'nda örgütlü sendikaların başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapılan mutabakat toplantısında tutanaklar imza altına alınmıştır.
2022 yılı Mutabakat döneminde de Yozgat Merkez ilçe ile 12 ilçe ve Bozok Üniversitesi'nde Eğitim Hizmet Kolunda Eğitim-Bir-Sen üye sayısını 3628 e yükselterek yetkisini sürdürmüştür. İmzalanan mutabakatta il genelinde en yakın takipçimize 1882 üye farkıyla yetkimizi taçlandırdık. Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi teşkilatı olarak bu durumun haklı gururunu yaşıyoruz.
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi olarak 9 yıldır kesintisiz süren yetkiyi almadaki başarımız yalnızca bizim değil, tüm üyelerimizin başarısıdır. Bizi zirveye çıkaran, zirvede tutan ve zirveden yeni ufuklara yol almamıza katkı sunan Eğitim- Bir-Sen'in asil üyeleridir.
1992 yılında Onursal Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın açtığı yolda ve oluşturduğu dinamizm ile medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla, sorunun paydaşı değil çözümün paydaşı olarak
rekabet zemininde hizmet sendikacılığı anlayışı ile hak arama mücadelemizde kamu çalışanlarımız adına önemli kazanımlar elde ettik. Kamuda özgürlük alanlarının genişlemesini sağladık. Taleplerimizin karşılık bulmadığı, tarafımıza yapılan tekliflerin yetersiz olduğu dönemlerde demokratik çerçevede dik durmaktan, söylem geliştirmekten ortaya eylem koymaktan geri durmadık. Ayrıca ‘Milli’ sıfatıyla uyumlu, yerli değerlerle donanmış, tarihi, kültürü ve kökleriyle barışık ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak her zaman demokrasinin, Milli İradenin yanında olduk.
Türkiye’nin sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkıda bulunacak çalışmalara daima destek vermek önceliğimiz oldu.
Genel yetkili konfederasyon Memur-Sen ve Eğitim iş kolunda genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen olarak 2022 Ağustos ayında
6. Dönem Toplu Sözleşmeyle; Eğitim çalışanlarımız adına elde edilen kazanımların yanında
Toplu Sözleşme ikramiyesinin yıllık yaklaşık 2000 tl'ye ulaşması ile sendikalı olmak değer kazanmış örgütlü olmanın değeri yanında artık ederi de olmuş olması önemli bir kazanımdır. Yine 6. Dönem Toplu Sözleşme'de karara bağlanan Eğitim-Bir-Sen olarak yıllardır dile getirdiğimiz ve katkı sağladığımız Öğretmen Meslek Kanunu eksiklikleri ile çıkmış olsa da bu kanunla öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeye kavuşacak olmaları örgütlü olmanın ve mücadelenin bir sonucudur. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen olarak talebimiz, çabamız ve ümidimiz bütün eğitim ve kamu çalışanlarımızın adalet çerçevesinde ek göstergeden faydalanmalarıdır. Eğitim camiamızda büyük bir sorun olarak görünen ve günden güne de büyüyen sözleşmeli sorununun toplu sözleşme masasında yetkili sendika ve Kamu İşvereni arasında görüşülmesine karar verilmesini de önemsiyoruz.
Ayrıca dünyada devam eden ekonomik sıkıntılardan, yanı başımızda devam eden savaştan etkilenen ülkemizde kamu çalışanlarımızın ekonomik güçlüklerinin giderilmesi için çözüm önerileri üretmeye, çözüm önerilerimizi kamu işvereni ile paylaşarak var olan sıkıntının giderilmesi için taleplerimizi sürekli gündemde tutuyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların sadece bize özel değil dünyada büyük bir sıkıntı haline geldiği bilinciyle olağan üstü durumlarda kamu çalışanlarının gelirlerinin yükseltilmesi için iki yılda bir yapılan toplu sözleşmenin beklenmemesi güncel çözümler geliştirilmesi düşüncemizi tekrarlıyoruz.
Eğitim-Bir-Sen olarak ilimizde binleri, ülke genelinde Çalışan milyonları temsil etmenin sorumluluğunun farkındayız, yaptığımız işin uzun soluklu zorlu bir iş olduğunun da bilincindeyiz. Bu çercevede kararlılıkla ve samimiyetle mücadeleye devam edecek, kamu çalışanlarımıza kazandırmaya onların sesi olmaya devam edeceğiz. Bir takım sendikalar gibi insanları renklere ayırmayı, politize etmeyi, elde edilen kazanımları değersizleştirerek garip bir şekilde yine bu kazanımları kullanarak ve ayrıştırıcı söylemler üzerinden üye devşirmelerini doğru bulmuyoruz. Sendikaların çeşitliliği ülkemizin demokratik zenginliğidir. Demokratik çerçevede eleştiriler ve çözüm önerileri kazanımların artmasına katkı sağlayacaktır. Hal böyleyken Kamu çalışanları, eğitim çalışanları; Hizmet üreten, ter akıtan, sorumluluk alan, sorunlardan beslenen değil çözümün tarafı olan örgütlü yapılara verdiği değer ortadadır.
Bundan sonra da ilk adımı atan öncülerimiz gibi,
mücadelemizi kırmadan dökmeden, ayrıştırmadan kamu çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek, ekmek ve hak mücadelemize devam edecek, inancın, sağduyunun, vicdanın ve medeniyet değerlerimizin ışığında yol yürüyeceğiz.
Yetkiyi taçlandırdığımız bu dönemde Eğitim Bir-Sen’li olmanın sorumluluğunu ve çalışkanlığını sergileyerek il merkezimizde, ilçelerimizde ve üniversitemizde yetkiyi devam ettirerek hak, özgürlük, emek ve ekmek mücadelesi yürütürken aynı zamanda da millet iradesini daim kılarak, Hakk’ı yüceltmek gibi soylu bir davanın neferi olan il, ilçe, üniversite başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, kadın komisyonlarımıza, dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Sendikal varlığımız olan Eğitim Bir-Sen’in asil üyelerine bizlere verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı şükranlarımı sunuyor, Kuruluşundan bugüne emek, ömür ve gönül verenlere teşekkür ediyorum.
İstikamet üzere nice yıllara.
Kenan ŞEREFLİ
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şb. Bşk